0183-501470 info@bvkoek.nl

Natuur- en veiligheidsproject Zuiderklip

 

In opdracht van de Dienst Landelijk Gebied heeft BV Koek via de hoofdaannemer diverse kunstwerken gerealiseerd. Het gaat daarbij om het aanbrengen van diverse aanlegsteigers, afrasteringen, bebakeningspalen, het aanleggen van wandelpaden en het maken van kraagstukken ter bescherming van afgegraven dijkkoppen.

De steigers werden volgens eigen ontwerp met FSC-hardhout geconstrueerd en vakkundig geplaatst zodat de fluisterboten met toeristen aan kunnen meren om uit te stappen.

Het aangelegde wandelpad sluit feilloos aan op de steigers zodat men het betreffende wandelgebied kan in lopen. De bebakeningspalen voorkomen dat de recreanten met hun bootjes vastlopen in ondiep water.

De kraagstukken zijn kleine zinkstukken die volgens een klassieke methode worden gemaakt. Zij dienen als bescherming van dijk tegen de schurende werking van het stromende water. Een dubbele laag wiepen wordt op een zinkdoek bevestigd die op de afgewerkte dijk wordt gelegd. Daarna wordt het afgestort met natuursteen. Deze manier van dijkbescherming vindt zijn oorsprong in de Biesbosch waar de gebruikte producten ook werden gewonnen.

Voor wie werken wij?

✓ Particulieren
✓ Bedrijven
✓ Aannemers
✓ Gemeenten en waterschappen
✓ Natuurorganisaties

Wat kunnen we voor u doen?

 

Stel hieronder uw vraag en u ontvangt snel een reactie van ons.